duminică, 15 septembrie 2024

Lungesti in urma puhoilui

15 septembrie 2024, ora 17. 
 In Lungesti ploua iar. Desi ar trebui sa aduca bucurie, toata lumea este trista. Unii au scapat doar cu teama, altii au mai scapat apa prin locurile mai joase. Am fost in Docaneasa Gara... Acolo-i disperare si neputinta. 
 Imi amintesc de ploile din copilarie. Ploua o jumatate de ora, umplea albia Jaravatului, dar in cateva ore apa revenea la normal si totul era zvantat. Viitura de sambata dimineata a venit cu o forta deosebita, cu furie! N-am crezut ca balustradele podului pot fi smulse! De-a lungul albiei, de la plop pana spre gara Balabanesti, este mult nisip intins peste terenul arabil si sunt gramezi cu tot felul de gunoaie, lemne, vegetatie si materiale de constructie, nefiresc de sus, semn ca nivelul apei a fost mai mult de un metru peste nivelul podului!
 Ca o concluzie, chiar daca nu suntem afectati ca alte localitati, pagube sunt si nu putine. Sper ca autoritatile locale, cu sprijinul celor judetene si centrale, sa-si intoarca privirea si catre Lungesti. Va las mai jos imagini care spun mai mult. 
Sanatate si sa auzim de bine!
Constantin Rusu

PS: La ora postarii, trecut de 23:00, ploua...







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumim!